Sónar 2017

Des de fa 24 anys, el mes de juny a Barcelona és sinònim de sol, platja i Sónar, una cita obligada per a tots els amants de la música, els avenços tecnològics i les últimes tendències culturals. Ja vam participar fa dos anys al Sónar+D, el concurs de start-ups que organitza el festival, on vam ser reconeguts com un dels millors projectes. En aquesta edició tornàvem amb una gran il·lusió per ampliar els nostres coneixements sobre les darreres tendències del sector i establir vincles amb empreses de la indústria musical, artistes, segells discogràfics, etc.

Vam arrancar el dimecres 14 amb el “networking day”, una iniciativa nova per a aquesta edició del festival. Consistia en un dia dedicat exclusivament als negocis i relacions del sector, sense aglomeracions. Les jornades diürnes van ser molt productives. Vam assistir a diverses conferències, com les ofertes pels mestres del sector musical Richie Hawtin o Björk —aquesta última va protagonitzar la xerrada més multitudinària de tot el Sónar +D—; o la conferència realitzada per Brandon Hixon, mànager de De La Soul, qui va explicar com, mitjançant una excel·lent campanya de màrqueting, va involucrar els fans de la banda a la creació del seu últim àlbum.

A partir del dijous 15 a la tarda, començaven les actuacions musicals amb un llistat inacabable de noms als quals era gairebé una obligació anar-los a veure, i amb altres actuacions no tan destacables però igualment sorprenents, i és que Sónar és un espai per descobrir i gaudir d’artistes que es desconeixen. Sense cap tipus de dubte, els grans triomfadors del Sónar by Day van ser grans experimentadors de sons, com per exemple Arca amb Jesse Kanda als visuals; Evian Christ amb la seva proposta d’evolució del progressive no apta per a cardíacs; Nosaj Thing i Daito Manabe que van omplir el Sónar Hall de gom a gom amb la seva increïble proposta audiovisual; o SOHN, que van presentar un directe emotiu i melòdic digne de l’ovació que es van endur. Un altre gran tiomfador va ser l’escenari Sónar XS, creat per mostrar al públic els artistes més emergents de la cultura urbana, com la cantant de dancehall Bad Gyal, els artistes de trap nacional Bejo i Yung Beef, o els islandesos Sturla Atlas.

I amb l’arribada de la nit, era el moment de veure als grans caps de cartell del festival. No van fallar: Moderat, Nicolas Jaar, Soulwax, De La Soul, Justice, Nina Kraviz, Vitalic, Masters at Work amb un set de 6 hores i Seth Troxler i Tiga amb el mateix format, Black Madona, Dubfire… Podríem seguir enumerant-los a tots i cadascun d’ells, i és que tots van fer les delícies dels assistents al Sónar by Night més massiu fins a la data.

No voldríem acomiadar-nos sense agrair, a totes les persones amb què ens vam trobar i xerrar, el temps que ens van dedicar, per nosaltres va ser un autèntic plaer conèixer-vos i esperem que aquestes relacions es mantinguin durant molts anys. I, per descomptat, gràcies a tot l’equip de Sónar per crear un any més un espai d’entreteniments i comunitat tecnològica i musical inigualable.